Laddar

Vårt team med finansiella
experter skapar hållbara lösningar

Investeringar

Låna till investeringar och säkra ditt oberoende

Råd om lån

Allmäna råd om lån och krediter

Spara till pensionen

Gör en plan för guldkantad pensionering

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning

Det är få länder som har sådan järnkoll på sina medborgare som Sverige. Har du missat att betala den minsta lilla parkeringsbot i tid hamnar du i offentligt register och blir klassad som ej kreditvärdig. I Danmark är det t.ex. betydligt krångligare att få någon registrerad i något av de privata register över dåliga betalare som byggs upp.

Idag har över 10 % av svenska män en betalningsanmärkning (7 % av kvinnor) vilket gör att dom inte kan låna pengar via dom normala kanalerna (banken säger garanterat tvärnej).

Det är med andra ord en förhållandevis stor andel av befolkningen som står utanför kreditmarknaden och som inte kan få ett lån när dom behöver. Nu är det givetvis så att bara för att man varit slarvig och missat en enstaka betalning behöver man inte bli en dålig kund för den sakens skull. Har man en hög betalningsförmåga (inkomst) eller äger sin egen bostad finns det tack och lov idag möjligheter att låna pengar till hyfsade villkor ändå.

Låna på din bostad trots betalningsanmärkning

Freedom Finance är ett bolag som kan hjälpa dig att få ett lån trots att du har betalningsanmärkningar. Freedom Finance är ett oberoende bolag som förmedlar lån till bäst villkor och till låg ränta.

Anmärkningar

Om du låter bli att betala dina skulder kan det registreras i dataregister som är offentliga och tillgängliga för alla att läsa. Om du får ett besult från Kronofogden eller i en domstol kan du få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning är en registeranteckning om att du inte har skött dina betalningar. Dessa register används av bankerna och är underlag för upplysningar som kan beställas hos kreditupplysningsbolagen. Även den registreringen kommer synas vid en ansökan om lån men, bara av kreditgivare som står under Finansinspektionen tillsyn.

Om din skuld inte betalas kan den gå vidare till kronofogden vilket kan leda till att myndigheten tar ett beslut om betalningsföreläggande. Det betyder att skulden fastställs och att du blir offentligt betalningsskyldig för det ansökta beloppet. Alla uppgifter i ärendet blir även registrerade i register tillgängliga för allmänheten och uppgiften blir då tillgängligt för banker, långivare, bostadsbolag, teleoperatörer och andra som vill ta del av informationen. Förutom en vanlig betalningsanmärkning finns det ett register för missköta lån. Det är ett internt register för banker och kreditgivare där de under vissa förutsättningar kan registerna in en misskött kredit. Registret är inte tillgängligt för allmänheten utan enbart för de bolag som abonnerar på tjänsten.

Om du inte betalar

Läs mer

Lägre månadskostnad på lån – så går det till

Hur hittar jag ett snabbt lån?

10+ erfarenhet som finansiell rådgivare

Ett team med erfarenhet

Vi arbetar i förtroendebranschen

Erbjuder bäst service

Vi strävar efter att erbjuda bäst kundbemötande

Prisvärda lösningar

Vi hittar de billigaste lånen och lönsamaste sparandet.

Kontakta oss nu

Vårt erfarna team

Bengt Jansson

Skattekonsult

Adam Nyman

Skattekonsult

Mia Jansson

Lånehandläggare

Pia Kvist

Privatrådgivare

Vad säger våra klienter?

Aktuella projekt

Konsultuppdrag

Vi hjälper kunder att samla lån

Krediter

Företagskrediter för verksamhter i tillväxt

Bättre lån

Låna pengar med bättre villkor

Sparkonton

Vi hittar lösningar med bättre avkastning

Vår framgång - din utdelning

300

Lånelösningar

27

Långivare

125

Positiva omdömen

99

Nöjda kunder

Intresseanmälan

+46 (0)771 - 42 33 00

Kontakt för skuldsanering Konsumentverket
Tage Erlandergatan 8A
Post adress: Box 48 651 02 Karlstad