Låg ränta

När man lånar pengar är det två faktorer som avgör vilken månadskostnad man kommer att få på sitt lån. På hur lång tid man väljer att amortera sitt lån och vilken ränta man får låna pengar till.

Ett lån med en lång amorteringstid (återbetalningstid) ger en lägre kostnad per månad än ett lån som ska betalas tillbaka fortare.

Räntan på ett vanligt blancolån är vanligen rörlig, det innebär att den påverkas direkt när Riksbanken fattar beslut om ändringar i reporäntan.

Det finns flera kreditinstitut som erbjuder lån online med lång amorteringstid och Låg ränta. Förutom ränta och amortering kan det vara värt att tänka på att avikostnaden (ofta 25kr) blir en stor utgift för ett lån som ska betalas tillbaks under många år.

Ikano Bank erbjuder lån med lång återbetalningstid till låg ränta och utan aviavgift (vid betalning via autogiro).

Fördelar med låg ränta

Ett lån med låg ränta är lockande för de flesta låntagare eftersom det kan göra skillnaden mellan en överkomlig månadskostnad och en som på sikt riskerar att få privatekonomin att gå över styr. Ett lån med låg ränta kan också innebära att det går att låna mer pengar för att till exempel köpa en finare, trevligare och mer tillförlitlig bil än vad som ursprungligen var planerat att köpa.

Det är möjligt att hitta lån med låg ränta på flera sätt. Många banker och andra långivare annonserar i dagstidningar om sina låneerbjudanden. Det är dock värt att notera att ett lån som marknadsförs på dyr annonsplats kan vara dyrare än lån som inte gör så mycket väsen av sig – någonstans måste ju reklamen betalas.

Förutom i lokaltidningen kan erbjudanden om lån med låg ränta fördel hittas genom en enkel sökning på Internet. Många webbplatser som till den du hamnat på just nu erbjuder information om de bästa och mest fördelaktiga låneerbjudandena.