Laddar

Vårt team med finansiella
experter skapar hållbara lösningar

Investeringar

Låna till investeringar och säkra ditt oberoende

Råd om lån

Allmäna råd om lån och krediter

Spara till pensionen

Gör en plan för guldkantad pensionering

Hur hittar jag ett snabbt SMS lån?

Snabbt lån

En långivare som erbjuder snabba lån är inte så svårt att hitta som det brukade vara. Utvecklingen av internetlån med tillhörande applikationer och förenklade ansökningsprocesser som är helt webbaserad har gjort att de bästa långivarna kan erbjuda snabba och enkla lösningar för att tillfredsställa behovet av snabba lån.

För oss konsumenter är kruxet att i djungeln av utlåningsföretag leta sig fram till den bästa långivaren utan att behöva skicka in en ansökan och prova var och en vi stöter på. Det finns ett stort antal både vanliga låneleverantörer som banker men även nya företag specialicerade på sms lån verksamma idag, inte minst på grund av den senaste tidens ökning av efterfrågan från konsumenter som har ekonomiska svårigheter eller vill förbättra sin materiella levnadsstandard snabbt och utan att behöva spara till det först. I den här artikeln hittar du råd som kan hjälpa dig att hitta ett företag som erbjuder ett lätt och snabbt lån. Innan du skickar in din ansökan är det viktigt att först förstår vad du bör leta efter hos en långivare.

Går det att undvika en kreditupplysning?

Först och främst gäller det att undvika allt i ansökningsprocessen som kan sätta ett hinder mellan dig och en snabb utbetalning av lånet. Du måste därför hitta en långivare som innebär så få hinder i ansökningsprocessen som möjligt. Ett av de vanligaste hindren för att få lånet beviljat är att långivaren tar en kreditupplysning för att se om du har någon tidigare betalningsanmärkning registrerad. Detta kan för många tyckas meningslöst eftersom din tidigare historia av betalningar kanske inte tycks ha något att göra med framtiden. Men det är så det fungerar i bankvärlden. Att hitta en långivare som inte tar någon kreditupplysning kan vara knepigt eftersom de är skyldiga enligt lag att göra det. Men det finns en och annan som under radarn inte tar någon upplysning utan lånar ut till vem som helst, dock till en mycket hög kostnad.

Inkomst – en garanti för lån?

En bank eller annan långivare kommer att vilja ha någon form av garanti för att de kommer att få sina pengar tillbaka från den som de lånar ut dem till, men en kreditupplysning är inte alltid en garanti för att det kommer att ske. Ett sms lån exempelvis ska återbetalas efter en mycket kort tidsperiod så det är därför mer relevant för en långivare att se om du har ett stadigt jobb och att du kommer att få in tillräckligt med pengar med nästa lön för att betala tillbaka lånet. Du måste också kunna visa att du är folkbokförd i Sverige samt har ett bankkonto i ditt eget namn så att långivaren enkelt och snabbt kan sätta in och även få sina pengar tillbaka på förfallodagen. Genom att bevisa att du har en fast inkomst går det att undvika att det tas en kreditupplysning som registreras för flera år framöver.

Med hjälp av ovanstående information bör du kunna göra en bedömning om en långivare du hittar kan erbjuda en enkel ansökan om lån och en snabb process, men det finns även en annan mycket viktig faktor att beakta.

Snabb- och smslån har dåligt rykte för att tillämpa höga avgifter som kan leda till problem för människor som redan har ekonomiska svårigheter. Det är dock viktigt att notera att det endast är vissa långivare som har oseriöst höga avgifter, varför det inte ska vara några problem att istället välja en seriös långivare.

Avgifter för snabblån online är höga men faktiskt rimliga för den service de erbjuder. Detta eftersom avgiften är ett engångsbelopp. Det blir först mycket orimligt om du inte betalar tillbaks lånet utan istället förnyar det till samma höga avgift (som var tänkt som en engångshändelse). Det är därför problemet med avgifter egentligen bara blir en fråga när du missar förfallodatumet eller måste förnya det.

Om du gör misstaget att ta ett lån hos en oseriös aktör och inte göra din betalning i tid kommer de att ta tillfället i akt och tillämpa sjukt höga avgifter. De mer ansedda företagen kommer istället att försöka lösa situation med sin kund och förklara konsekvenserna av sena betalningar och erbjuda mer rimliga lösningar för att lösa situationen. Det bästa sättet att hantera snabblån är att se till att betala tillbaka i tid.

Se till att hitta en långivare som är enkel och snabbt. Du måste också kontrollera att de är väl etablerade, välrenommerade och följer de etiska reglerna för branschen.

Om du vill veta mer om snabblån är Långuide.se bäst på information om det senaste inom snabblånebranschen.

Läs mer

Lägre månadskostnad på lån – så går det till

Hur hittar jag ett snabbt lån?

10+ erfarenhet som finansiell rådgivare

Ett team med erfarenhet

Vi arbetar i förtroendebranschen

Erbjuder bäst service

Vi strävar efter att erbjuda bäst kundbemötande

Prisvärda lösningar

Vi hittar de billigaste lånen och lönsamaste sparandet.

Kontakta oss nu

Vårt erfarna team

Bengt Jansson

Skattekonsult

Adam Nyman

Skattekonsult

Mia Jansson

Lånehandläggare

Pia Kvist

Privatrådgivare

Vad säger våra klienter?

Aktuella projekt

Konsultuppdrag

Vi hjälper kunder att samla lån

Krediter

Företagskrediter för verksamhter i tillväxt

Bättre lån

Låna pengar med bättre villkor

Sparkonton

Vi hittar lösningar med bättre avkastning

Vår framgång - din utdelning

300

Lånelösningar

27

Långivare

125

Positiva omdömen

99

Nöjda kunder

Intresseanmälan

+46 (0)771 - 42 33 00

Kontakt för skuldsanering Konsumentverket
Tage Erlandergatan 8A
Post adress: Box 48 651 02 Karlstad